Du är på bordet väntar på din läkare för att hitta barnets hjärtslag. Oavsett om det tar fem sekunder eller några minuter, är chansen att du kommer att bryta ut i en svett. Ser att snabba fladder på skärmen i den första trimestern eller höra att dånande ”chug chug chug” eller ljudet av en ”galopperande häst” ljud i de två sista trimestern är musik för öronen för många nya föräldrar, men du måste vara en några månader innan du kan höra det på det sättet.

Med ultraljud kan man se hjärtslag så tidigt som 6 veckors graviditet och höra det på ett säkert sätt så tidigt som 12 veckors graviditet. Många faktorer kan tillskriva hur tidigt du kan se ditt barns hjärtslag. Placering av fostret, vikt mor och tid kan alla faktor i hur tidigt du kommer att kunna se hjärtslag.

Vid ungefär 18 till 20 veckor eller ibland tidigare bör bebisens hjärtslag kunna höras med ett stetoskop på läkarens kontor. Detta är fortfarande att vara en av de mest spännande ögonblicken i graviditeten hearing bebisens hjärtslag.

När du hör ditt barns hjärtslag, det finns mycket mer som händer än lugnande ljudet av ett friskt barn. Din läkare är mest sannolikt att beräkna graden av slag för att säkerställa graviditeten går bra. En normalområdet kan vara var som helst över 100 slag per minut till så snabbt som 180! Även om detta verkar vara en hel del, inte skrämmas av den snabba dunkande. När det gäller ett ofött barns hjärtslag, är snabb bra. Om du är orolig, eller bara angelägen om att höra den söta ljudet, kan du köpa ett hem foster Doppler som gör att du kan höra vad som händer från bekvämligheten av ditt eget hem.